2012. március 28., szerda

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelennek a „Kutatási és Technológiai Innovációs Alap” új pályázatai

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap kezelőjeként új innovációs pályázati felhívásokat hirdet az Új Széchenyi Terv keretében. Az első körben öt pályázati konstrukció jelenik meg, összesen 13,4 milliárd forint keretösszeggel. 

Az Új Széchenyi Terv keretében
megjelennek a „Kutatási és
Technológiai Innovációs Alap”
új pályázatai
A beérkező pályázatok értékelésénél az NFÜ kiemelt figyelmet fordít az Új Széchenyi Tervben megjelölt fő ágazatok, a kutatás, fejlesztés és innovációs (K+F+I) tevékenységek támogatására. Ezek az iparági területek többek közt: a mobilitás és járműgyártás, logisztika, egészségipar, infokommunikáció, illetve energetika és környezetvédelem. Fontos szempont lesz az elbíráláskor a piac közeli megoldások és hatékony szellemi tulajdonvédelem elősegítése. Az intézményrendszer nagy hangsúlyt kíván fektetni a Közép-magyarországi régióban megvalósuló tevékenységek ösztönzésére a területi kiegyensúlyozottság érdekében.

Az NFÜ-nek kiemelt célja volt, hogy az új kiírások meghirdetése és kezelése során a pályázók adminisztratív terhei csökkenjenek, a rendszer pályázóbarát legyen. Ennek érdekében az intézményrendszer egyszerűsítette a K+F pályázatok feltételrendszerét, egy központi útmutatóban foglalták össze az Alap felhívásaihoz kapcsolódó általános szabályozásokat, valamint kialakították a pályázatok elektronikus úton történő benyújtásának lehetőségét.

1. A „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép magyarországi régióban” című felhívás célja piacképes termékek, szolgáltatás fejlesztését elősegítő K+F tevékenységek támogatása. A felhívás meghirdetett keretösszege 6 milliárd forint, melyre 2012. 04. 23-tól pályázhatnak a vállalkozások.

2. A „K+F+I ernyőprojektek” pályázat az innovációs járulékfizetésre kötelezett vállalkozások K+F+I projektjeinek támogatását segíti. A felhívás 6 milliárd forint keretösszeggel kerül meghirdetésre, melyre a pályázatok 2012. 05. 02-től lesznek beadhatóak.

3. Az „EUREKA Programban való magyar részvétel támogatása” című konstrukció a magyar kis- és középvállalkozások EUREKA programban való részvételének ösztönzését szolgálja. (Az EUREKA európai közös együttműködési program kutatás-fejlesztésre.) A pályázati felhívás keretösszege 1 milliárd forint, a pályázatok 2012. 04. 15-től nyújthatók be.

4. Az „Ösztönzés az FP7. keretprogramban és egyéb közös EU-s kezdeményezésekben való magyar részvétel támogatására” című pályázat az uniós kutatásfinanszírozási programokhoz benyújtott projektek előkészítését és szerződéskötését támogatja. (Az FP7 az unió kiemelt kutatásfinanszírozási eszköze.) A felhívás 200 millió forint keretösszeggel kerül meghirdetésre, a pályázatokat 2012. 05. 02-től várják.

5 .Az „Ösztönzés az Európai Uniós keretprogramokban való magyar részvétel támogatására tárgyú pályázatához” című konstrukció magyar részvételű, az FP7-be benyújtott projektjeinek a maximális intenzitásig történő kiegészítő támogatását célozza. A felhívás 200 millió forint keretösszeggel kerül meghirdetésre, pályázatok benyújtására 2012. 05. 02-től nyílik lehetőség.

A részletes pályázati felhívások megtekinthetőek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség illetve a MAG Zrt. honlapján, valamint az NFÜ és a MAG Zrt. ügyfélszolgálati munkatársai részletes tájékoztatást nyújtanak a felhívásokkal kapcsolatos kérdésekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése